Mattias Lindberg avslutade på topp

Vinjettbild-1-80

Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport, avslutade V8 Thunder Cars-säsongen som han började – med en seger. Lindberg, som säkrade mästerskapstiteln redan i gårdagens heat, kunde idag lägga ytterligare en seger till sina tidigare sex efter att värste konkurrenten, Alexander Graff, tvingades bryta i ledning i helgens avslutande heat på Mantorp Park. Tvåa blev Christoffer Bergström, Team Pampas, efter en hård fajt med Freddie Magnusson, Memphis Racing.

– Jag hade lite tur med mig, säger Lindberg och syftar på att Graff tvingades bryta i ledning efter ett oljeläckage. Men jag kör bara för segrar och då är det roligt att avsluta så här.

Mattias Lindberg öppnade säsongen med fem raka segrar och sedan var det ingen som kunde hota honom. Kvalfarten har varit lika imponerande. Sex pole positions talar sitt tydliga språk.

– Det har varit en bra säsong, jag hade lite otur med några diskningar i ett par kval annars har bilen varit klockren hela säongen. Det är kul att köra när allt funkar. Teamet, Bryntesson Motorsport, med ingenjören Peter Sidlo och mekanikerna har ställt upp och gjort ett jättejobb mellan och under racehelgerna.

Tvåa blev Christoffer Bergström, Team Pampas, som därmed noterade sin bästa placering sedan racingdebuten 2015. Den 47-årige marinaentreprenören från Hässelby hade inte kört en meter racerbil när han gav sig själv tre år att se hur långt han skulle kunna komma i racingeliten.

– Det känns fantastiskt, de fyra framför mig i mästerskapet är proffs och de har hållit på med det här länge, säger Christoffer. Det är kul att känna att man har farten och kan vara med där uppe. Jag ska starta nästa säsong där jag avslutade den här och fortsätta förbättra mig.

Östersundsföraren Freddie Magnusson, Memphis Racing, avslutade säsongen med två pallplatser, en andra- och en tredjeplats men det hjälpte inte i kampen om tredjeplatsen. Marcus Palnér, Team Pampas, slutade trea bakom Lindberg och Graff. Freddie fick nöja sig med fjärdeplatsen.

– Jag känner mig lite grann som den eviga fyran och det är nog där jag har legat fartmässigt den här säsongen och det måste vi göra något åt till nästa år. Jag har 40 kilo för mycket med mig i bilen och skulle behöva en lättare kaross och göra något åt min egen vikt, säger Freddie vars dryga hundra kilo är fördelade över dryga 190 centimeter.

Men Freddie är nöjd ändå, i synnerhet med helgens resultat.

– Vi gjorde vårt bästa den här helgen för att hjälpa min teamkompis Alexander Graff att vinna titeln men det räckte inte riktigt till. Det känns ändå väldigt bra att få avsluta med två pallplatser.

Resultat V8 Thunder Cars Heat 2 Mantorp Park 16 september

1. Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport, 20:06.326
​2. Christoffer Bergström, Team Pampas, +1.654
​3. Freddie Magnusson, Memphis Racing, +3.901
​4. Edvin Hellsten, Nova Racing, +13.587
​5. Mathias Randwiir, Bryntesson Motorsport, +48.663
​6. Andreas Nilsson, Backyard Racing, +1:03.844
​7. Emelie Liljeström, Bryntesson Motorsport + 1 varv

Mästerskapstabell V8 Thunder Cars 2017

​1. Mattias Lindberg 261
​2. Alexander Graff 197
​3. Marcus Palnér 175
​4. Freddie Magnusson 162
​5. Christoffer Bergström 130
​6. Edvin Hellsten 80
​7. Emelie Liljeström 64
​8. Simon Magnusson 49
​9. Mathias Randwiir 20
​10. August Krokström 18
​11. Robert Möller 14
​12 Andreas Nilsson 10