Mästerskapet målet för Graff

Alexander Graff, Memphis Racing, är ute efter sin första SM-titel i V8 Thunder Cars när finalen avgörs i Ljungbyhed i helgen. Då väntar nämligen årets race- och rockfest, LEMMY 500, där de brittiska hårdrockarna Saxon, tillsammans med de tidigare medlemmarna i Motörhead, svenske Mikkey Dee och Phil Campbell, hyllar legendaren Lemmy Kilmister när däckröken har lagt sig efter V8 Thunder Cars.

– Det blir skitfränt, den häftigaste finalen vi har haft i Sverige på många år och om det bara är ett race man ska vinna så är det LEMMY 500 och det är vad vi siktar på, säger Alexander Graff. Vi åker ned för att vinna, vi kör inte bara för poäng, vi måste hindra vår värste konkurrent att ta full pott.

Och värste konkurrenten, det är den regerande mästaren Mattias Lindberg som snöt titeln framför näsan på Alexander Graff i fjolårets sista och avgörande finalheat.

– Det är annat den här gången, dels har jag fler poäng tillgodo och jag tror att vi har en mer likvärdig däckstrategi till finalen, säger Graff som har sjutton poäng upp på Lindberg med 54 poäng kvar att köra om.

– Lindberg tog två pole positions förra finalen, det blir svårare att upprepa i år. Förutsättningarna för oss ser bättre ut än i fjol och det talar för oss – och Lindberg är medveten om det vilket bara är positivt för oss.

I år har Alexander Graff haft en fantastisk säsong där han har tagit fyra segrar och stått på prispallen samtliga gånger utom i ett av årets tio körda heat.

– Vi har haft en bättre formkurva och vi har tagit tjugo poäng mer än i fjol vilket är ett bra facit, säger Graff. Det är många som är kapabla att ta segrar och stå på pallen vilket gör att det är ett bra kvitto på vår prestation.

Alexander Graff har kört V8 Thunder Cars sedan 2010, med undantag för 2013 då han enbart gjorde ett inhopp i finalen efter att ha provat på STCC. Facit är två andraplatser, en tredjeplats och en fjärde- och sjätteplats i mästerskapet. En totalseger är det som fattas.

– Det skulle betyda jättemycket, det är det enda jag har kört för sedan jag började. Efter 2012 hade jag försökt tre gånger och gick vidare till STCC 2013 men det blev en säsong som blev min sämsta någonsin. Det sänkte mig som förare men jag gjorde ett inhopp i V8 Thunder Cars-finalen och levererade direkt. Jag såg positivt på att stanna kvar i serien, jag tror på V8 Thunder Cars som en bra serie och klass att köra och synas i och vi gör bra resultat. Det ska bli fantastiskt skönt att få köra final i en V8:a igen!

—–

Sveriges största och tyngsta SM-klass i racing gör upp när det är dags för SEASON FINALS på LEMMY 500 den 24 september på Ljungbyhed Park! Denna actionspäckade helg körs till minne av Motorheads bortgångne frontman, den legendariske Lemmy Kilmister. Brittiska bandet SAXON spelar på lördagskvällen och tillsammans med Motörheads kvarvarande medlemmar Mikkey Dee och Phil Campbell hyllar de Lemmy i ett extranummer där de spelar några av Motörheads största hits. Både fredag och lördag kväll spelar Gil Edwards and the Vintage Chiefs och Hardballs, två av de hetaste banden i Norden just nu.

Superhelgen är för hela familjen. Axels Tivoli är på plats med häftiga attraktioner. Det finns marknadsstånd, bilutställning och mycket mer. På racingbanan får vi utöver V8 Thunder Cars även Legend Cars som är racingunderhållning på högsta nivå – missa inte årets racingfest som avgörs i strålkastarljus!

Biljetter på Ticketmaster.se

Ansök om pressackreditering här: http://v8thundercars.com/?page_id=1382