Mästarmöte på Ring Knutstorp – Strandberg vs. Persson

Dennis Strandberg säkrade sin andra raka titel i V8 Thunder Cars i söndags. I helgen får han möta sin företrädare, Emil Persson, även han tvåfaldig mästare i V8 Thunder Cars, 2018 och 2019, när årets sista deltävling körs på hemmabanan Ring Knutstorp.

– Det ska bli skitskoj att köra mot Emil, han är ju mästare 2018 och 2019, jag 2020 och 2021, nu får vi se vem som är ”the ultimate fighter”, säger Dennis.

Som nykorad mästare blir det här en racehelg som Dennis kan ta sig an utan press.

– Det känns skönt att ha säkrat titeln, nu ska vi bara njuta av helgen inför släkt och vänner.

Efter att ha tagit hem V8TC-titeln 2019 valde Emil Persson att ta steget till STCC där han slutade sjua I år har Emil återfunnits i Porsche Carrera Cup Scandinavia där han slutade fyra i mästerskapet. I helgen hoppar han in i den bil som Peter Möller brukar köra.

– V8 Thunder Cars är en rolig klass och det här ska bli kul, säger Emil. Dennis och jag har känt varandra sedan vi åkte karting ihop och han har varit snabb i alla klasser. Han har gjort ett grymt jobb i V8 Thunder Cars och det blir tufft att hänga med honom när jag bara gör ett inhopp – men det vore kul med en pallplats åtminstone.

Helgens tävlingar den 8-9 oktober, på Ring Knutstorp utgör finalhelg för V8 Thunder Cars. Förutom huvudklassen STCC bjuds publiken även på Formula Nordic och Radical. För mer information om tävlingarna och STCC+, se www.stcc.se.