Mästaren siktar högt i V8TC-finalen

Med en seger och en andraplats säkrade Emil Persson, Bryntesson Motorsport, mästerskapssegern i V8 Thunder Cars redan i den förra deltävlingen på Ahvenisto-banan i Finland. I helgen ska Emil avsluta sin fantastiska debutsäsong i klassen på Mantorp Park men även om han är klar segrare i mästerskapet är inställningen densamma som tidigare.

– Jag går in med samma inställning som alltid, säger Emil. Jag vill upp på pallen och helst allra högst upp men det kommer att bli tufft.

Och det lär bli tufft att kunna ta det där sista steget upp på prispallen i helgen. Bakom Emil pågår en stenhård fajt om andraplatsen i mästerskapet, i första hand mellan Alexander Graff och Marcus Palnér. Graff, som var Emils främste utmanare under säsongen, har varit kvalsnabbast den här säsongen.

– Graff är säkert ruggigt sugen på att vinna för att säkra andraplatsen, säger Emil. Han har varit kvalstark och grym på att sätta varven men det ska bli en skön känsla att köra i helgen, vi har ingen press på oss och jag kommer inte att ta några dumma strider.

Emils sköna känsla bottnar förstås i att slutsegern i V8 Thunder Cars säkrades redan i den förra tävlingen i Ahvenisto och insikten om att han lyckades ta hem segern redan under sin debutsäsong i klassen har börjat sjunka in.

– Det känns lite overkligt att vi kunde vinna redan under första året, säger Emil. Det är många som har grattat och tycker att det är jättekul, det är ingen som trodde att vi skulle vinna redan i år.

Helgens tävlingar på Mantorp Park körs tillsammans med STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Formel STCC Nordic, Swedish GT och Ginetta. 

​Tidsschema V8 Thunder Cars

Fredag
​10.25-10.55 Test
​14.30-14.50 Kval

Lördag
​11.04-11.24 Heat 1
​14.05-14.25 Heat 2

Mästerskapsställning

1. Emil Persson 191 – klar mästare
​2. Alexander Graff 133
​3. Marcus Palnér 132
​4. Edvin Hellsten 111
​5. Christoffer Bergström 110
​6. Freddie Magnusson 95