Marcus och Kristoffer Lundström i familjeduell

Kommer familjesämjan att hålla i helgen? Det är den stora frågan när Lundström Motorsport kommer till start med två bilar i V8 Thunder Cars Grande Finale på Mantorp Park. Tidigare i år är det Marcus som har suttit bakom ratten på teamets Chevrolet Camaro, nu ansluter broder Kristoffer i ytterligare en bil efter att ha avstått årets säsong på grund av en ryggskada.

– Det är sista chansen för i år att vara med, säger Kristoffer som körde full säsong i fjol. Det får bära eller brista.

Efter många år i Camaro Cup tillsammans har familjen Lundström samlat på sig massvis med erfarenhet av att både tävla tillsammans och mot varandra. Det är alltså inte första gången bröderna Lundström möter varandra ute på banan även om det närmar sig femton år sedan sist. Men nu är det alltså dags igen.

– Det ska bli roligt, det var ett tag sedan sist, säger Kristoffer. Marcus har ju kört hela säsongen och jag har inte så stora förväntningar på att haka på honom.

Pappa Bengt, som är något av teamchef, väljer en annan linje, nämligen att hälla bensin på den potentiella familjebrasan.

– Funkar bilen för Kristoffer tror jag att han är lite snabbare… Men det håller nog inte Marcus med om, skrattar han.

Marcus är helt riktigt av en annan uppfattning än pappa Bengt.

– Jag har ju sett Kristoffers tider från ifjol och de matchar jag, säger han. Jag tror inte att han är snabbare och jag är rätt säker på att han kommer att få pisk. Sist vi åkte mot varandra var han lite vassare men han var också lite vildare och tog fler chansningar medan jag var jämnare och höll tempot racen igenom och det är det man vinner på.

På lördag avgörs årets V8 Thunder Cars-säsong tillsammans med TCR Scandinavia, Porsche Carerra Cup Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge, GT4 Scandinavia och Formel Nordic i Grande Finale – 4-5 oktober på Mantorp Park.