Lindberg kvalsnabbast igen

BMS-1-18

Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport, är omutlig. Det blev en ny kvalseger på Rudskogen och Mattias startar först i de två V8 Thunder Cars-heat som körs under söndagen. Marginalen till tvåan Alexander Graff var dryga halvsekunden.

– Positivt överraskad, när jag testade tyckte jag att jag kom snabbt in i banan men hade lite funderingar på växlar och spår, ändrade växlar i kvalet. Gick snabbare än vad jag trodde.

Mattias Lindberg toppar V8 Thunder Cars-tabellen efter fyra raka segrar och för tredje deltävlingen i rad har han sina konkurrenter bakom sig i starten. Trots ledningen i mästerskapet har Lindberg inga planer på att slå av på takten.

– Visst har jag ett stort försprång i mästerskapet men jag försöker blåsa på och vinna så mycket som möjligt ändå.

Regerande mästaren Alexander Graff, Memphis Racing, toppade det första testpasset på lördagen men körde för ovanlighetens skull på en sämre tid i kvalet.

– Det kändes bra på testet och även i kvalet men det här var nog första gången i min karriär som jag har backat från test till kval, säger Graff. Lindbergs tid var bra men den är inget jag fruktar. Vi har mer att hämta till i morgon.

Marcus Palnér, som halkade ned till fjärdeplatsen i tabellen efter den senaste tävlingen i Finland kvalade in som trea med debutanten för året, Edvin Hellsten på en fjärdeplats.

Kl. 10:45 i morgon söndag körs det första av två heat. Det andra heatet körs 15:30.


Resultat V8 Thunder Cars Rudskogen 

Kvalificering

1. Mattias Lindberg 1:28,749
2. Alexander Graff 1:29,273
3. Marcus Palnér 1:29,421