Kvalet nyckeln för Marcus Palnér i Anderstorp

Marcus Palnér fick inte riktigt den start på V8 Thunder Cars-säsongen han hade önskat när premiären avgjordes i Skövde för tre veckor sedan. En oljeläcka i motorn ställde till det i kvalet och han fick inte till mer än åttonde bästa tid. Trots det åkte Marcus hem med två fjärdeplatser i bagaget, en prestation som lovar mer inför fortsättningen.

– Absolut, det var kvalet som förstörde för oss, jag hade egentligen betydligt högre förhoppningar inför Skövde men det var bara att fajtas från de startpositioner vi hade, säger Marcus Palnér. Det gick ändå bättre än premiären förra året då vi skrotade. Nu ska vi öka från det utgångläge vi har skaffat oss.

Att farten finns att vara snabb över ett varv visar varvtiderna från första och andra heatet. Marcus hade andra snabbaste varvtid i heat 1 och tredje snabbaste i heat 2.

– Jag känner verkligen att farten finns, det gäller bara att binda ihop det med kvalet.

Sammanlagt ligger Marcus på en fjärdeplats i tabellen men avståndet upp till ledande Alexander Graff är hela 21 poäng och nu gäller det att krympa avståndet med två bra resultat.

– Säsongen är lång, det här är bara början men att vara med där uppe i toppen redan nu är en klar fördel, fortsätter Marcus. Jag tänker mest att det bara har gått en tävling, så jag ser inte avståndet upp till Graff som något problem. Även efter den här helgen är det långt kvar och det hinner hända mycket innan dammet lägger sig. Gäller bara att hålla huvudet kallt och inte nolla och detsamma gäller för Graff.

Nu är det Anderstorp som gäller, en bana som skiljer sig från de övriga svenska banorna med sin långa flygraka och sina svepande, snabba kurvor.

– Det är en jäkligt bra bana och det kommer att bli spännande. Jag har aldrig tävlat på Anderstorp, bara kört lite sportvagn privat men det var ingen som hade kört på banan i Skövde heller och det rullade på bra där.

Årets andra tävlingshelg för V8 Thunder Cars körs den 29-30 maj på Anderstorp.


SM-tabell V8 Thunder Cars

1. Alexander Graff 45
2. Stein Frederic Akre 42
3. Hampus Lindkvist 28
4. Marcus Palnér 24
5. Patric Sundel 16
6. Andreas Ahlberg 15
7. Jonas Fors 12
8. Fredrik Magnusson 8
9. Christian Axelsson 7
10. Linda Johansson 4


Tidsschema V8 Thunder Cars (ungefärliga tider) 29-30 maj, Anderstorp

Fredag

11:50-12:20 Test
16:15-16:35 Kval

Lördag

09:55-10:15 Heat 1
14:50-15:10 Heat 2

Tävlingarna kan ses live på SVT Play från 12:30: http://www.svtplay.se/video/2936428