Juniorerna utmanar i Västkustloppet

Kristoffer Norling på väg till en andraplats i sin V8TC-debut!

Veteranen Andreas Nilsson tog två segrar i V8 Thunder Cars-premiären i Anderstorp och toppar tabellen – men det var ändå juniorerna som var det stora utropstecknet. Kristoffer Norling och Filip Engdahl körde till sig tre av sex pallplatser som stod på spel och de ligger därmed tvåa respektive trea i tabellen inför helgen då Västkustloppet i Falkenberg avgörs.

– Jag kände mig rätt säker på banan i Anderstorp sedan tidigare, men resultatmässigt vet man ju aldrig på förhand hur det ska gå. Det var skönt att få visa att vi är med på en gång, säger Kristoffer som blev tvåa i det första heatet och fyra i det andra.

Känslorna tog överhanden för Kristoffer Norling efter andraplatsen i det första heatet i Anderstorp.

I Falkenberg, där Västkustloppet körs i helgen den 8-9 juli, hoppas Kristoffer på nya framgångar.

– Det är en bana jag har bra ”flow” på även om vi inte har tränat så mycket där. Målet är att försöka klättra närmre Andreas på förstaplatsen i tabellen, vi är några poäng bakom.

Även Filip Engdahl är sporrad efter framgångarna i premiären. Den före detta Ginetta-föraren imponerade och ser fram emot helgen.

Filip Engdahl hade all anledning att se glad ut i Anderstorp efter två tredjeplatser i debuten.

– Målet var ju att ligga med i toppen men jag ville inte vara för optimistisk heller, säger han. Det var ju superkul att det blev som det blev och nu ska vi försöka göra samma sak i Falkenberg i igen. Jag kommer att ha samma inställning, inte förvänta mig för mycket men ändå försöka ligga där vi har visat att vi kan vara. Samtidigt gäller det att vara lite ödmjuk. Det är tuffa och snabba förare man kör emot.

Linus Holgersson visade redan i fjol när han gjorde sitt debutrace på Mantorp Park att han kommer att tillhöra toppskiktet i V8 Thunder Cars. Då slutade han fyra och femma i de båda heaten. I Anderstorp tog han en femte- och sjundeplats. Med det ligger han femma i tabellen.

Linus Holgersson hängde med – mer än bra. I Falkenberg hoppas han på bättre resultat. Kan det bli ett besök på pallen?

– Det gick helt okej, hade lite oflyt i kvalet med bilen och det blev ingen jättebra startposition men jag jobbade mig uppåt så bra jag kunde. Det är det jag tar med mig som positivt och målet är att fortsätta leverera bra resultat men det är jag och sjutton till med samma inställning som kommer till Falkenberg..

Nicke Svensson var den av juniorerna som hade den tuffaste helgen i premiären. På testet blev han stående då han hade fel däck för det regnblöta underlaget och i kvalet blev det inte heller många varv körda. Trots det lyckades han ändå köra i mål som sexa i det första heatet. I det andra blev han dessvärre diskvalificerad på grund av en något för lätt bil efter en felkalkylering av bränslevikten.

– Det gick ändå helt okej och jag ger mig själv godkänt, säger Nicke. Det finns en del att slipa på men får jag mer tid i bilen och lär mig däcken kan det bli riktigt bra. Jag hoppas på en pallplats, oavsett om det är i junior- eller riksmästerskapet.

Det blev en lite strulig premiärhelg för Nicke Svensson men han hann med att visa att det finns fart och kapacitet för betydligt mer.

Mästerskapsledaren Andreas Nilsson var imponerad av juniorernas framfart i premiären.

– De är duktiga, man kan inte räkna bort någon av dem, säger Andreas som ändå hissar varningsflagg för att juniorerna kan få det lite tuffare framöver. Många deltagare som normalt är snabba hade problem i premiären.

– Det var andra omständigheter än ren fart som spelade in i premiären. Conny (Brorsson) och (Tommie) Eliasson hade sina problem, (Stein Frederic) Akre likaså men det är jättekul med unga förare som tycker det är en rolig klass och som dessutom hänger med. Norling är ju bara 18 år, det är skitkul, han har hela karriären framför sig.

I helgen den 8-9 juli, (8-10 juli för den som vill följa alla klasser) är det dags för sommarens verkliga racingklassiker, Västkustloppet i Falkenberg och Falkenbergs MK bjuder på ett späckat program med V8 Thunder Cars, Porsche Sprint Challenge, GT5 Ginetta, Formula Nordic, Legends Cup, Radical Cup Scandinavia och SSK-serien.

För mer information och biljetter: https://www.falkenbergsmk.se/tavlingar/vastkustloppet/