Hampus Lindkvist laddar för Anderstorp

Efter V8 Thunder Cars-premiären på Skövde flygplats med över 8 000 åskådare på plats har nu Hampus Lindkvist från Insjön summerat tankarna. Premiären var över förväntan, nytt team, ny bana och en satsning i egen regi gav mersmak, Hampus har de senaste åren tävlat för Memphis Racing men står från och med i år på egna ben.

– Bilen kändes riktigt bra redan på ”shakedown” på Gelleråsen två veckor före premiären och teamet hade fått till en bil som inte krävde några större inställningsändringar inför Skövde, säger Hampus.

Testkörningen och kvalet visade ännu en gång hur jämn klassen är, nästan tio bilar inom en sekund och med nästan tjugo bilar i startfältet. Det första heatet blev en rysare där Hampus var nära att ta en seger.

– Det var ett hårt och spännande race som visar hur jämnt det är i årets upplaga av V8TC, säger Hampus. Jag slutade på en andraplats efter Alexander Graff så kändes det mycket bra, målgången tillsammans med Stein Frederic Akre var grym.

– Jag har sett målgången ett antal gånger i efterhand och det skiljde mindre än en halv billängd efter över fyra mils körning.

Race nummer två med start från femte ruta var en riktigt tuff historia som efter ett omkörningsförsök för tredje plats slutade med att Marcus Palnér. Hampus fick nöja sig med en med en femteplats.

– Just då kändes det riktigt surt men efter att ha smält det hela en aning och insikten om att vi ligger trea i SM-serien sjunkit in kändes det bättre.

Just nu görs de sista justeringarna hemma i Insjön inför helgens deltävling på klassiska Anderstorp, sist STCC-cirkusen landade där var 2007.

– Det ska bli en riktig utmaning på det klassiska Anderstorp, det blir premiär för mig även på den banan och jag är riktigt taggad inför den tävlingen, medger Hampus.

–Tack vare ett taggat team och våra samarbetspartners kommer vi väl förberedda till Anderstorp, avslutar Dalarnas just nu snabbaste förare i V8 Thunder Cars 2015.

 

Tidsschema V8 Thunder Cars (ungefärliga tider)

Fredag

11:50-12:20 Test
16:15-16:35 Kval

Lördag

09:55-10:15 Heat 1
14:50-15:10 Heat 2

Tävlingarna kan ses live på SVT Play från 12:30: http://www.svtplay.se/video/2936428