Graff och Lindberg delade på segrarna

v8tcfalkenberg-1-49Alexander Graff, Memphis Racing, och Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport, tog varsin seger när V8 Thunder Cars gästade STCC och Västkustloppet i Falkenberg. Det första heatet vanns komfortabelt av Graff före Lindberg men det andra blev en rysare ända in på mållinjen – Lindberg, som startade sist efter att ha blivit utesluten ur kvalet på grund av för låg bil, jagade ifatt Graff som gjorde allt för att ta tillbaka ledningen. Marginalen över mållinjen var bara två tiondelar mellan de två.

– Det blev en rolig helg, säger Lindberg. Att starta sist är ju inget man vill göra men i efterhand kan vi konstatera att det löste sig bra. Jag fick göra många omkörningar och publiken verkade gilla det.

Mattias Lindberg toppade mästerskapet överlägset före helgens heat och med dagens resultat drygade han ut den ytterligare. Efter sex segrar av åtta möjliga hägrar en ny mästerskapstitel, den första tog Mattias 2015, men det är inget han funderar över.

– Jag har inte tänkt så mycket på mästerskapet, utan bara haft fokus på att vinna race. Det är en strategi som verkar fungera bra, säger Mattias som inte har någon annan förklaring till storformen än att han har blivit snabbare.

– Vi har inte gjort något med bilen till i år och jag kör en halvsekund snabbare på varje bana vi är på. Det känns som om jag har blivit bättre, helt enkelt.

För Alexander Graff blev det en helg med bitterljuv eftersmak. Segern i det första heatet var välkommen men han hade gärna velat följa upp den med en seger till i det andra heatet.

– Tyvärr känns det riktigt surt just nu, säger den regerande mästaren. Jag fick en bra start i det andra heatet och kunde bygga upp en lucka men tyvärr orkade inte de andra hålla Lindberg bakom sig. När han sedan kom tryckte han sig förbi på insidan, på gräset, i sista kurvan. Jag försökte hänga på men det gick inte. Just nu känns det bara bittert.

Trea i de båda heaten blev Marcus Palnér, Team Pampas, som fortfarande ligger tvåa i mästerskapet. Han kom till Falkenberg med en seger i ryggen från Rudskogen i Norge men formen lyckades inte hålla i sig.

– Det kändes som att vi kom hit med bra fart i bilen men vi försökte testa nya inställningar som inte funkade. Vi famlade i mörkret hela helgen och fick inte till det i racen. Det blir hemläxa på det här.

Bakom de tre i toppen utkämpades flera hårda fajter i de båda heaten. Bäst lyckades Freddie Magnusson, Memphis Racing, och Edvin Hellsten, Nova Racing, med varsin fjärde- och femteplats. Christoffer Bergström, Team Pampas, kom till Falkenberg med tre raka tredjeplatser men fick nöja sig med en sjätteplats som bäst i det första heatet. Simon Magnusson, SweTown Racing, närmar sig kampen om sjätteplatsen i mästerskapet där Emelie Liljeström och Edvin Hellsten nu bara har några få poäng tillgodo. 

Resultat V8 Thunder Cars Västkustloppet, Falkenberg 8-9 juli

Heat 1- 18 varv

1. Alexander Graff, Memphis Racing 13:45.135
​2. Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport +3.733
​3. Marcus Palnér, Team Pampas +9.236
​Heat 2 – 20 min + 2 varv

​1. Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport 20:04.323
​2. Alexander Graff, Memphis Racing +0.249
​3. Marcus Palnér, Team Pampas +10.857

Mästerskapsställning

1. Mattias Lindberg 199
​2. Marcus Palnér 130
​3. Alexander Graff 117
​4. Freddie Magnusson 99
​5. Christoffer Bergström 76
​6. Emelie Liljeström 46
​7. Edvin Hellsten 45
​8. Simon Magnusson 41
​9. August Krokström 18
​10. Mathias Randwiir 6
​11. Robert Möller 4