Full pott för Lindberg i premiären

namnlöst-1-3

Det blev full pott för Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport, när V8 Thunder Cars-premiären avgjordes på Mantorp Park. Lindberg var kvalsnabbast, satte snabbaste varvtid och var först över mållinjen i båda heaten. En drömstart på säsongen för Lindberg som är ute efter att ta tillbaka den titel från 2015 som han lämnade över till Alexander Graff i fjol.

– Det kändes bra, jag har alltid öppnat en säsong så här bra i någon klass genom åren, säger Lindberg. Full pott, snabbast och seger i båda racen.

Men segrarna satt långt inne. Lindberg blev hårt pressad i båda heaten av Marcus Palnér, Team Pampas. I det första heatet var Palnér bara 18 hundradelar efter över mållinjen, i det andra var marginalen 43 hundradelar av en sekund.

– Palnér var snabbare än väntat och han var väldigt jämn den här tävlingen. Kör han på så här kan han bli riktigt tuff, säger Lindberg.

Marcus Palnér hade gärna tagit steget upp allra överst på prispallen men han var inte alltför missnöjd med sin öppning på säsongen.

– Mycket vill ha mer, men visst är jag nöjd, farten finns, säger han. Det första racet var löjligt tajt men i det andra fick Lindberg lite för mycket lucka. Bilen känns helrätt, det var länge sedan det kändes så här bra.

Trea i det första heatet blev den regerande mästaren Alexander Graff, Memphis Racing. Efter start från andra ruta hängde han med bra inledningsvis i det första heatet men tvingades sedan släppa en lucka. I det andra heatet tjuvstartade Graff och fick som straff köra igenom depån vilket gjorde att han slutade sexa. Istället klev teamkompisen Freddie Magnusson fram och tog hand om prispokalen för tredjeplatsen.

Bakom toppförarna noterades fina insatser av August Krokström och Edvin Hellsten som båda debutar i år. August blev sexa och femma i de båda heaten, Edvin körde till sig en mycket fin fjärdeplats i det andra heatet.

Tabellen toppas förstås av Mattias Lindberg på 54 poäng, före Palnér på 36 och Freddie Magnusson på 27. Alexander Graff ligger fyra med 23 poäng.