Freddie testsnabbast – Daniel Andersson utmanar

Freddie Hemborg, Memphis Racing, var starkast under fredagens testpass på DriveCenter Arena i Skellefteå. Han toppade de två första inofficiella testerna och även det officiella testpasset och får gälla som favorit inför morgondagens kval.

– Jag hade en jäkla speed idag, säger Freddie. Det är skönt, för en gångs skull. Test är test men det känns som om hag har haft kommandot hela dagen och jag kunde hålla ett högt tempo hela tiden, något jag tror att de andra inte kunde. Jag har en fördel inför i morgon men jag tar inte ut någon seger i förskott.

Näst snabbast på det officiella testpasset var Daniel Andersson, DMR Racing, bara två tiondels sekund bakom Freddie. Precis som i Ljungbyhed visar han fart som räcker till för att utmana i toppen. Då uteblev resultaten, den här gången hoppas Daniel på bättre lycka.

– Det går riktigt bra men vi fick lite problem med bilen i slutet, säger Daniel och berättar att växellådan började krånga mot slutet av testpasset.

– Jag hoppas vi hittar felet, annars vet jag att jag har farten, det hade jag redan i Ljungbyhed men det var en tävling med bara ren otur. Jag har hittat rätt i bilen och är bekväm i den. Det är anledningen till att farten har kommit.

Inför helgens tävlingar ligger Daniel femma i mästerskapet. I morgon hoppas han på den utdelning han aldrig fick i Ljungbyhed där han som bäst körde in på en femteplats i två av de tre heaten.

– Minst en andraplats men en seger är inte helt omöjlig, fortsätter Daniel. Får vi bara rätt på bilen så är det målet i morgon.

Klockan 09.00 i morgon, lördag, är det kval. Heat 1 start kl. 13.45, Heat 2 kl. 17.15. Då får vi se om Freddie lyckas äta in försprånget på mästerskapsledande Sebastian Arenram.