Freddie Magnusson i treårssatsning på V8 Thunder Cars

Vinjettbild-1-91

Östersundsföraren Freddie Magnusson avslutade årets V8 Thunder Cars-säsong med två pallplatser i finalen på Mantorp Park förra helgen och en sammanlagd fjärdeplats i mästerskapet. Nu presenterar han en fortsatt treårssatsning på V8 Thunder Cars tillsammans med Memphis Racing.

– Det är jättekul att få fortsätta och utveckla samarbetet med ett av de mest segerrika teamen i V8 Thunder Cars, Memphis Racing, och det här ger mig den stabilitet och kontinuitet som behövs för att jag ska kunna fokusera på rätt saker, det vill säga – köra bil så fort det går, säger Freddie Magnusson.

Till sin hjälp, för att ta hand om bilen både under och mellan tävlingarna, kommer Freddie att ha Joakim Alsin som är en av klassens mest erfarna ingenjörer i depån. 2015 ansvarade han för Mattias Lindbergs mästarbil och därefter har det blivit två raka silverplatser, i år genom Alexander Graff, Freddies teamkompis i Memphis Racing.

– Joakim har varit min ingenjör även i år och samarbetet har fungerat väldigt bra, säger Freddie. Det känns kanonbra att vi kan förlänga vårt samarbete och vi har redan satt igång med arbetet inför nästa säsong. Vi utvecklades stadigt i år och vi kommer att ta ytterligare steg i den utvecklingen nästa år.

– Freddie har varit med oss i många år och vi har haft ett mycket bra samarbete både på och vid sidan av banan med våra sponsorer och partners, säger Kent Laurin, Memphis Racing. Vi kände att det var dags att skriva ett treårsavtal med Freddie för att skapa ännu bättre förutsättningar för alla parter att utvecklas.

Säsongen 2017 är inte riktigt över för Freddies del. På måndag hjälper han till vid V8 Thunder Cars årliga hösttest på Mantorp Park då många förare som är intresserade av att komma till start nästa år är på plats.

– Jag ställer gärna upp på att hjälpa klassen att utvecklas, säger Freddie. Ute på banan är vi konkurrenter men vid sidan av har vi har en bra gemenskap, hjälper varandra, och ser till att alla trivs. Jag hoppas att fler väljer V8 Thunder Cars att tävla i – det är en väldigt bra plattform för både blivande och etablerade racerförare.