Freddie Magnusson fyller trettio – och tjugo!

freddie30.001

Östersundsföraren Freddie Magnusson fyller trettio år idag och han kan se tillbaka på tjugo år av oavbrutet tävlande i allt från karting till svensk racings värstingklasser STCC och V8 Thunder Cars. Men firandet får vänta för Freddie, sponsoråtaganden samt förberedelser inför årets SM i V8 Thunder Cars har högre prioritet.

– Idag blir det väldigt lugnt men i sommar ska vi hitta på något, jag lär inte hinna innan som det ser ut nu, skrattar Freddie som just nu är i Sundsvall och visar skotrar åt sin sponsor Polaris.

Tävlandet började med karting 1996 och sedan dess har Freddie vandrat uppåt i karriären. Höjdpunkten, så här långt, kom 2013 då han körde STCC på hemmaplan i Östersund – men Freddie menar att det väntar nya höjdpunkter i karriären.

– Det som känns roligt just nu är att V8 Thunder Cars börjar ta form och det är min tro och förhoppning att vi inom fem år har utvecklat mästerskapet till något riktigt stort. Då vill jag gärna vara med i toppen. Då är jag ju i samma ålder som [Richard] Göransson och de som är störst nu inom svensk racing är och att vara med och vinna i V8 Thunder Cars i den åldern är det ju inget konstigt med.

Freddie satsar hårt på V8 Thunder Cars. Faktum är att det är det enda han satsar på i racingkarriären.

– Statusmässigt tror jag det är bra för serien att visa att den inte bara är en språngbräda för yngre förare utan att det här är en serie som man kan ha som slutmål som racerförare i Sverige. Själv skulle jag inte vilja köra någon annanstans även om jag hade haft mer pengar.

Första stoppet i tävlingskalendern för Freddie och V8 Thunder Cars blir den 7-8 maj på Mantorp Park då Vårracet avgörs. Det blir ytterligare fyra tävlingar innan det är dags för finalen, Lemmy 500, i Ljungbyhed – med hårdrockgruppen Saxon som spelar efter att finalen är avgjord.

– Det vore inte fel att få ta emot pokalen på scenen innan de drar igång, säger Freddie. Det vore ett grymt sätt att få fira mitt tjugonde år som racerförare.