Från pistmaskin till V8 Thunder Cars – Sindre Baastad debuterar i Västkustloppet

Nästa helg, den 8-9 juli, gör den 26-årige norrmannen Sindre Baastad debut i V8 Thunder Cars. Sindre, som kör gräv- och pistmaskin till vardags, kommer till start för Team Trysil, vid sidan av Stein Frederic Akre och Mathias Hansen.

– Jag är lite nervös, det är lite fler hästkrafter än vad jag är van vid sedan tidigare, säger Sindre som har folkrace och långloppsracing på meritlistan.

– Jag hoppas kunna hänga på några konkurrenter i alla fall och klarar jag bara att hålla någorlunda tempo ska det bli kul.

Efter att ha skruvat åt Stein Frederic Akre under många år, i både rallycross och V8 Thunder Cars, är det nu dags för Sindre att göra allvar av drömmarna. Nästa torsdag, när det är betaltest, blir det första gången Sindre sätter sig bakom ratten på en V8 Thunder Cars-bil.

– Jag har alltid velat prova på, det har sett kul ut, säger han. Jag har fått hjälp av Andreas Akre med kontakter och att få tag på bil. Jag får också stå i samma tält som Stein Frederic och Mathias.

Sindre hoppas på att det blir en fortsättning även efter Västkustloppet.

– Tanken är att prova på och se om jag har fart nog att hänga med. Drömmen är att köra hel säsong men vi får se vad det blir. Jag kommer säkert att tycka att det är roligt och risken för att det blir mer är stor, skrattar han.

Nästa helg, den 8-9 juli (8-10 juli för den som vill följa alla klasser), är det dags för sommarens verkliga racingklassiker, Västkustloppet i Falkenberg och Falkenbergs MK bjuder på ett späckat program med V8 Thunder Cars, Porsche Sprint Challenge, GT5 Ginetta, Formula Nordic, Legends Cup, Radical Cup Scandinavia och SSK-serien.

Köp dina biljetter här: https://www.falkenbergsmk.se/tavlingar/vastkustloppet/