Från Drifting till V8 Thunder Cars – Robert Paulsson kör för Bryntesson Motorsport

Nu är det klart att Robert Paulsson, 28 år från Båstad, kommer att ratta Bryntesson Motorsports andra Ford Mustang i V8 Thunder Cars, vid sidan av Emil Persson som sedan tidigare är klar för teamet. Robert har tidigare kört historisk racing och drifting – nu blir det banracing på allvar. 

– Jag är sjukt taggad inför det här, säger Robert. Att köra V8 Thunder Cars är en dröm som har blivit verklighet och något jag har velat göra länge.

Bilintresset har funnit länge hos Robert som har kört historisk racing tillsammans med pappa Magnus i en Ford Capri och under senare år har han också byggt en egen driftingbil, en Ford Sierra. Robert arbetar till vardags som servicerådgivare på FordStore BilMånsson i Halland och kom i kontakt med Bryntesson Motorsport när hans arbetsgivare gav sig in i ett samarbete med teamet 2016. 

– Jag märkte att Robert var väldigt intresserad av att köra och sedan två år tillbaka har vi haft en dialog om hur vi ska få in honom i mästerskapet, säger Tony Bryntesson, teamchef för Bryntesson Motorsport. Robert har ett stort bilkunnande och han kan hantera hästkraftstinna bilar, något han har visat i driftingen. Vi kommer att ge honom alla förutsättningar att växa in i V8 Thunder Cars på ett bra sätt. 

– Att köra drifting med 800 hästkrafter under huven har varit bra träning för banracingen, säger Robert. Jag vågar mer ute på banan. Jag hoppas också att min erfarenhet av att köra historisk racing ska underlätta övergången till V8 Thunder Cars. 

FordStore BilMånsson är en ledande Ford Mustang-handlare i både Sverige och Europa och samarbetet med Bryntesson Motorsport, där man sponsrar två Ford Mustang av den senaste generationen, ger företaget synlighet och närvaro på en spelplan som lockar kundgruppen. 

– Det är fantastiskt trevligt att en av våra medarbetare i huset, som brinner för motorsport, nu blir förare i teamet, säger Clas O Månsson, VD för FordStore BilMånsson. Vi sluter cirkeln från A till Ö när det gäller Ford Mustang och det här kommer att skapa ett enormt engagemang även internt i vår verksamhet. 

Premiären för V8 Thunder Cars sker den 4-5 maj på Ring Knutstorp tillsammans med STCC men redan på tisdag börjar allvaret för Robert Paulsson med den officiella testdagen på Gelleråsen i Karlskoga.