Fortsatt samarbete med Yokohama

yokohama.001V8 Thunder Cars fortsätter sitt samarbete med den japanska däcktillverkaren Yokohama. Samarbetet innebär att Yokohama levererar däck till deltagarna i SM-klassen V8 Thunder Cars samt tillhandahåller teknisk kompetens på plats under tävlingshelgerna.

– Vi är väldigt glada över att kunna fortsätta vårt goda samarbete med Yokohama, säger Tony Bryntesson för promotorbolaget PMR som driver mästerskapet.

– Yokohama har varit en trogen partner under flera år och de levererar alltid med hög kvalitet både vad gäller däck och tekniskt kunnande.

Göran Bengtsson, General Manager för Yokohama i Sverige, ser fram emot ett fortsatt samarbete.

– V8 Thunder Cars är en bra och stabil klass med ett stort antal tävlande, det är tuffa bilar och publiken bjuds på häftig racing, säger han. Vi kommer att finns på plats för att hjälpa deltagarna och det är också viktigt för oss att se hur våra däck fungerar på tävlingsbanan. Det är något vi drar nytta av i utvecklingen av våra gatudäck.

Till nästa års säsong kommer Yokohama att leverera ett nytt däck till deltagarna i V8 Thunder Cars.

– Vi kommer att leverera ett bredare däck som är framtaget enkom för den här klassen, fortsätter Göran Bengtsson. Vi breddar från 240 millimeter till 260 millimeter och däcket har också en rakare profil för att passa bilen bättre.

Däcket har under årets säsong använts i det danska DTC-mästerskapet där samma bilar som i V8 Thunder Car används.

– Däcket har fungerat mycket bra i Danmark och att vi nu inför det i Sverige är också ett första steg i harmoniseringen med det danska reglementet, säger Tony Bryntesson.

Nästa år väntar en spännande säsong för V8 Thunder Cars som kommer att köra sitt mästerskap i egen regi.

– Vi ser fram emot nästa år och vi har stort förtroende för V8 Thunder Cars, säger Göran Bengtsson. Tillsammans ska vi se till att befästa klassens position i svensk racing som en av de absolut främsta.