Första segern för Edvin Hellsten i Heat 1

I V8 Thunder Cars första heat för helgen i Kanonloppet på Gelleråsen kunde Edvin Hellsten, Nova Racing, ta sin första seger i V8 Thunder Cars sedan debuten i fjol på en svårkörd och regnblöt bana.  

– Segern kändes väldigt bra, jag var glad att jag kunde hålla mig på banan trots väderleksomständigheterna. Vi har jobbat hårt för den här segern och det var dags för Nova Racing att ta klivet högst upp på pallen, säger Edvin om premiärsegern.

Edvin låg länge trea i loppet bakom Marcus Palnér och Alexander Graff som båda hade en hård fajt om ledningen. När Graff försökte sig på en omkörning slutade det med att de båda hamnade utanför banan och Edvin Hellsten kunde överta ledningen som han sedan höll ända in i mål.

Mästerskapsledaren Emil Persson, Bryntesson Motorsport, gjorde en avåkning i trängseln på det första varvet och sjönk som en sten genom fältet. På grund av skadorna på bilen tvingades han bryta. 

Tvåa blev Freddie Magnusson, Memphis Racing, som tog sin bästa placering för säsongen. Bakom honom körde finländaren Henri Tuomaala in på en tredjeplats, dock tog han inga poäng i det svenska V8 Thunder Cars-mästerskapet. Där blev det istället V8 Thunder Cars-debuterande hemmaföraren Micke Nyman som tog hand om poängen för tredjeplatsen.

Tävlingen genomfördes i skuggan av de tragiska händelser som inträffade tidigare under dagen då en funktionär omkom i en olycka. Tävlingsledningen valde i samråd med funktionärsstaben att ändå genomföra tävlingsdagen, ett beslut som respekterades av deltagarna i V8 Thunder Cars.

– Jag vill passa på tillfället att skicka en tanke till alla funktionärer som trots den tragiska olyckan ville genomföra tävlingen, säger Edvin. Våra tankar i teamet går också till den omkomne och hans anhöriga.

 

Resultat