Erik Stillman lovar andra bullar

118__R2_7795Jönköpingsföraren Erik Stillman som kör för Bryntesson Motorsport gör sin första säsong i SM-serien V8 Thunder Cars i år och han är inblandad i en hård fajt om tiondeplatsen i tabellen. Efter Mantorp Park, årets tredje deltävling i mästerskapet, där några misstag kostade Stillman dyrbara poäng är han sugen på revansch i Västkustloppet i Falkenberg kommande helg.

– Nu är jag förbannad på mig själv, det kommer att bli andra bullar i Falkenberg, säger Erik Stillman. Hade jag inte åkt av i första heatet på Mantorp hade jag haft några mer poäng tillgodo. Det gick inte alls som jag ville, kvalet gick sådär men sedan var det en del skitmisstag från min sida som gjorde att det inte blev mer än en tiondeplats i det andra heatet.

För Erik som kommer från en helt annan biltyp, Radical, en snabb, lätt racersportvagn mittmonterad motor och relativt sett högt aerodynamiskt grepp, har omställningen till en stor tung amerikansk racerbil med motorn fram varit stor – men det är en omställning han har klarat bra.

– Det tycker jag, det är lite smågrejer som jag måste jobba på, men det är en helt annan bil och det krävs en annan körstil än i en Radical för att få den att gå fort. Jag tampas fortfarande lite med bromsarna, den Chevrolet Camaro jag kör är betydligt tyngre och den är klurigare att känna av.

Inför årets säsong stod Erik i valet och kvalet över vilken klass han skulle välja. Att det blev V8 Thunder Cars ångrar han inte.

– Inte för en sekund, säger han. Det är fantastiskt kul, det är ett jättehärligt gäng i depån på alla sätt och vis. Jag gillar också att det är så tajt och jämnt, minsta misstag så är man rökt. Det är ett stort startfält och bilen är både lärorik och kul att köra.

På fredag 15:30 den 10 juli väntar kval för Erik Stillman och de övriga förarna i V8 Thunder Cars. På lördagen den 11 juli körs det första heatet 09:55 och det andra startar 14:50 och kan ses live i SVT Play.

SM-tabell V8 Thunder Cars

  1. Alexander Graff 127
  2. Stein Frederic Akre 104
  3. Mattias Lindberg 85
  4. Marcus Palnér 60
  5. Andreas Ahlberg 48
  6. Fredric Magnusson 43
  7. Patric Sundel 38
  8. Hampus Lindkvist 38
  9. Joakim Ahlberg 24
  10. Erik Stillman 16


Tidsschema Västkustloppet: V8 Thunder Cars

Fredag 10 juli

11:05 Test
15:30 Kval

Lördag 11 juli

09:55 Heat 1
11:00 Förarpresentation i övre depån
14:50 Heat 2

Se Västkustloppet direkt i SVTPlay kl. 12:30 – 16:00