Eric Nilsson klar för Memphis Racing och V8 Thunder Cars

Eric Nilsson, Glimminge kör V8 Thunder Cars för Memphis Racing.

Den 16-årige Eric Nilsson från Broby, norr om Kristianstad, blir en av de yngsta förarna någonsin att köra V8 Thunder Cars. Eric kommer att köra en Chevrolet Camaro för Memphis Racing och i höst kommer han att få köra final på tyska Hockenheim tillsammans med NASCAR Whelen Super Series.

– Det blir riktigt häftigt, säger Eric. Jag och pappa har haft NASCAR i sikte, det är bra racing, många hästar och det låter bra – V8 Thunder Cars blir ett väldigt bra steg på vägen dit.

– Det här ska bli fruktansvärt roligt, vi hade inte riktigt planerat för det, fortsätter Eric. Men det känns jättekul nu när vi har fått ihop det. Vi har varit intresserade länge, det är en häftig klass.

Eric och hans pappa Peter som är med och hjälper till, kommer att få bra stöd i teamet. Crew chief blir rutinerade Joakim Alsin som har skruvat till guld för både Mattias Lindberg och Alexander Graff i klassen.

– Det känns bra att han honom med som ansvarig för bilen. Han har den erfarenhet som behövs för oss som är nya, säger Eric.

Som 14-åring vann Eric Renault Clio Cup och gick sedan över till DS3 Cup där han har kört i två säsonger. Nu går han alltså från framhjulsdrivna fyrcylindriga bilar till bakhjulsdrivet, åtta cylindrar och 450 hästar under huven.

– Det kommer att bli en utmaning, men när jag testade i höstas kändes bilen väldigt go att köra och jag tror att jag kommer att komma underfund med den.Med lite träning så kommer det att gå fint.

Exakt när Eric Nilsson gör debut i V8 Thunder Cars återstår att se. En tävling återstår nämligen att presenteras, vilket sker inom kort.

V8 Thunder Cars 2020

6-7 juni Kymiring, Finland
11-12 juli Västkustloppet – Falkenberg
7-8 augusti Ljungbyhed Drivers Club
2-3 oktober Mantorp Park
17-18 oktober Hockenheim, Tyskland – NASCAR Whelen Euro Series