Hemmaseger för Emil Persson i Heat 2

Det blev ytterligare ett dramatiskt race när V8 Thunder Cars andra heat för helgen kördes på Kanonloppet i Gelleråsen. Hemmaföraren Emil Persson, Bryntesson Motorsport, tog hem segern efter att Alexander Graff, Memphis Racing, var tvungen att bryta racet i ett rökmoln.

– Det känns riktigt gott med tanke på att jag fick bryta under gårdagen, säger Emil. Vi visste att ”Graffen” skulle försöka rycka i starten och vi försökte gå ifatt men så bröt han. Nu har vi ett riktigt bra försprång i mästerskapet, det gäller att vi är smarta och plockar poäng och inte är inblandade i några onödiga grejer.

Marcus Palnér, Team Pampas, blev tvåa, en liten revansch efter att ha blivit på- och avkörd av Alexander Graff i ledning i lördagens heat. Resultaten innebär att Marcus går upp på andraplatsen i tabellen.

– Det var synd det som hände igår. Både jag och Graff hade ju tjänat in på Emil om det inte hade hänt, säger Marcus. Det kändes skönt ändå att komma tillbaka med en andraplats och lite egna poäng. Målet med helgen var att ta mig om Graff i tabellen och det lyckades vi med men jag hade gärna tagit in lite mer på Emil – han seglar iväg nu.

Freddie Magnusson, Memphis Racing, följde upp en andraplats i lördagens heat med en tredjeplats i det andra heatet. Jämten har kämpat i motvind hela säsongen men nu ser resultatkurvan ut att peka uppåt.

– Det har varit en kämpig inledning på säsongen men vi har bitit ihop och tagit oss samman, säger Freddie. Det andra heatet blev ett statiskt race men jag visade för mig själv och de andra att vi inte kommer att vika oss hur lätt som helst under de tävlingar som återstår.

Helgens utropstecken blev Edvin Hellsten, Nova Racing. Han tog sin första seger någonsin i V8 Thunder Cars under gårdagen, idag blev det en femteplats, en prestation som förde honom upp på tredjeplatsen i tabellen.

– Vi är supernöjda med helgen, mest med segern igår men även med femteplatsen idag som gav oss viktiga poäng och en sammanlagd tredjeplats i mästerskapet, säger Edvin. Andraplatsen är inte omöjlig och det finns chans även på slutseger men vi siktar i första hand på att hålla fast vid tredjeplatsen.

För utmanaren om mästerskapstiteln, Alexander Graff, blev helgen en mardröm. I lördagens heat gjorde han ett överambitiöst omkörningsförsök när han utmanade Marcus Palnér om ledningen vilket slutade i gruset. Idag gick en solklar ledning bokstavligen talat upp i rök efter att ett fäste i bakvagnen gått av, ryckt ur en bult ur bakaxeln, och sprutat olja över hela bakvagnen så att det slog eld.

– En riktig mardröm, så kan man sammanfatta det, säger Alexander. Jag var snabbast i båda testen, tog två pole position, men det är inte över förrän man har tagit målflaggen. Jag har inte ens tittat på hur jag ligger till i tabellen men vi får sikta på att ta fyra raka segrar och så får vi se hur långt det räcker.

Det var ett stort startfält som bjöd publiken på rejäl racingunderhållning i helgen. Det finländska mästerskapet gästade och tjugoen bilar var på plats. Bäste finländare sett över hela helgen blev Henri Tuomaala som blev totalt blev trea och sexa i de båda heaten vilket gav honom en dubbelseger i bland finländarna.

 

Resultat

Mästerskapsställning