Emil Persson sensationell mästerskapsledare efter premiären

Med en andraplats och en seger kunde Emil Persson åka hem från sin V8 Thunder Cars-debut i en överraskande mästerskapsledning för Bryntesson Motorsport på Ring Knutstorp. I det första heatet dominerade kvalsegraren Alexander Graff, Memphis Racing, och han såg också ut att gå mot sin andra raka seger när han gjorde ett misstag och tappade spåret. Emil Persson övertog ledningen och höll den in i mål.

– Det här hade jag inte räknat med, det känns riktigt bra, säger Emil. Jag gjorde en bra start i det andra heatet och försökte hänga med så gott jag kunde. Jag började knappa in efter ett par varv och han tappade bakvagnen så att jag kunde ta mig förbi.

För Alexander Graff var premiärhelgen en helg som lovade mer än den levererade. Efter att ha varit snabbast på test, i kval och seger i det första heatet såg en mästerskapsledning efter helgen given ut, men efter en missad inbromsning avslutade Graff helgen med en tredjeplats.

– Helgen känns som en besvikelse trots en seger och en tredjeplats, säger Graff. Vi hade lite problem med bromsarna i det andra heatet och vi borde ha testat lite mer inför premiären.

Marcus Palnér, Team Pampas, satsade på att utmana Graff direkt i det första heatet, gjorde en bra start men laddade för hårt över krönet och åkte av. Palnér tappade placeringar men körde upp sig till en tredjeplats. I det andra slutade han tvåa.

Bakom de tre förarna i toppen utkämpades hårda strider. Edvin Hellsten, Nova Racing, visade att farten finns med två fjärdeplatser och det är också samma position han intar i tabellen. Christoffer Bergström, Team Pampas, ligger på en sammanlagd femteplats efter en intensiv helg där han dubblera genom att köra Porsche Carrera Cup Scandinavia. 

Nästa tävling går den 16-17 juni i Anderstorp.

För resultat: http://v8thundercars.com/resultat/resultat-2018/

För tabell: http://v8thundercars.com/tabell/