Emil Persson premiäretta i kvalet

Den regerande V8 Thunder Cars-mästaren Emil Persson, Bryntesson Motorsport, öppnade 2019 års säsong som han avslutade fjolårets – i topp – när inför lördagens båda heat avgjordes på Ring Knutstorp. Marginalen bakåt till tvåan Stein Frederic Akre hade kunnat bli större än de sjutton hundradelar som resultatet blev. Emil hade en jättetid på gång men tog i lite för hårt.

– Jag försökte jag pusha men gick av i lecakulorna. Det var lite synd men jag hade ändå hunnit sätta en tillräckligt bra tid på mina första varv.

Emil bevittnade slutet av kvalet från depån medan Stein Frederic Akre gjorde ett sista försök att slå sig förbi i resultatlistan.

– Vi valde att spara på våra däck men det var lite nervöst att bara sitta där. Akre fick till en bra tid men det gick hem den här gången.

Stein Frederic Akre, Team Trysil, är tillbaka i V8 Thunder Cars efter två säsongers frånvaro till förmån för rallycross. Han hade knappast kunnat önska sig en bättre start på säsongen.

– Jag är nöjd, det var tajt men det gick inte riktigt fort nog, säger Akre. Målet är pallen i morgon, jag ska försöka utmana Emil.

Kvalets stora överraskning var Mikael Karlsson som slutade trea. Den 46-årige Karlskoga-bon har en svensk och nordisk Formel 3-titel i meritlistan men efter ett nära sjutton år långt uppehåll från racingen var det ändå en imponerande debut i V8 Thunder Cars, inte minst med tanke på att han knappt har hunnit testa bilen tidigare.

– Jag hade två varv där jag hängde på Emil och det gick ju vägen, säger Mikael. Än så länge har jag inte nått gränsen, det känner jag ju. Det finns mer att ta av, jag har inte ens haft en timme i bilen.

Micke Nyman, Memphis Racing, körde till sig fjärde bästa tid, tätt före en annan överraskning, nykomlingen Conny Brorsson som slutade femma.

Tider för morgondagen:

Kl. 10:40 Heat 1
Kl. 13:40 Heat 2

Resultat V8 Thunder Cars – kvalificering
1. Emil Persson, Bryntesson Motorsport, Ford Mustang, 1:00.425
2. Stein Frederic Akre, Team Trysil, Chevrolet Camaro, 1:00.590
3. Mikael Karlsson, Bryntesson Motorsport, Ford Mustang, 1:01.391

För kompletta resultat, klicka här!