Emil Persson klar för V8TC

Emil Persson, 27 år från Karlskoga, kommer att köra en Ford Mustang i V8 Thunder Cars för 2017 års mästarteam Bryntesson Motorsport. Den trefaldige Legends-världsmästaren räknar med att han kommer att vara med i toppen av årets V8 Thunder Cars-mästerskap.
 
– Självklart kör jag för att vinna, säger han. Men jag är ny i klassen och det är väldigt bra förare som är med i mästarskapet 
 
– Jag ser verkligen fram emot att få köra för Bryntesson Motorsport, i ett bra team med bra folk omkring mig som vet vad de håller på med.
 
Bryntesson Motorsport är ett av toppteamen i V8 Thunder Cars och i fjol vann de titeln med Mattias Lindberg bakom ratten på en av teamets Ford Mustang-bilar. Teamchefen Tony Bryntesson tror på fler framgångar för teamet med Emil Persson som ny utmanare.
 
– Jag tror stenhårt på Emil, säger han. Tre VM-titlar i Legends talar sitt tydliga språk och han var väldigt snabb på det test vi hade i höstas. Vi ska göra vårt absolut bästa för att ge honom en vinnarbil även i V8 Thunder Cars.
 
Emil Persson började sin karriär i karting och via tävlingar i GT-racing tog han 2015 steget till Legends-klassen och körde för Bohlin Racing. Två år i rad vann han Legends Cup på hemmaplan och internationellt blev det ännu större framgångar.
 
– Jag jobbade med ett bra team i USA och vi tog hem VM-titeln tre år i rad, säger Emil. I USA är Legends en väldigt stor klass och den har blivit ett pinnhål på stegen på väg upp mot Nascar för amerikanska racerförare.
 
I bakgrunden finns den gamle kartinglegendaren och flerfaldige världsmästaren Lennart Bohlin som har stöttat och väglett Emil i karriären. 
 
– När Lennart körde karting var min farfar med och mekade och det blev en grej för hela familjen, fortsätter Emil. När Lennart frågade om jag var intresserad av att köra i Legends för hans team, Bohlin Racing, så var det givet för mig att hoppa på.
 
Legends-bilarna är en tävlingsklass där bilarna består av bilar i litet format baserade på amerikanska hot rods. Nu blir det frågan om amerikansk racing i full skala – V8 Thunder Cars.
 
– Jag blev positivt överraskad av bilens prestanda när jag testade den, säger Emil. Jag hade föreställt mig att det skulle gå mer på sladd men det var sjukt bra fäste och bra pulver i motorn. Den kändes riktigt bra att köra.
 
Den 4-5 maj på Ring Knutstorp är det premiär för Emil Persson och V8 Thunder Cars tillsammans med STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Formula STCC Nordic, Swedish GT och Ginetta GT5 Challenge. Samtliga av årets V8 Thunder Cars-tävlingar, utom Ahvenisto i Finland, körs på samma evenemang som STCC.