Emil i kvaltopp – William Nilsson överraskade

Emil Persson gjorde som han brukar göra när V8 Thunder Cars finalhelg på Mantorp Park drog igång med kvalificeringen under fredagen och tog hand om pole position inför morgondagens båda heat. Bredvid honom startar teamkompisen i Bryntesson Motorsport, Mikael Karlsson.

– Jag fick till ett bra varv men sedan tog jag i för mycket, säger Emil. Det blev ändå en bra tid till slut och det är ju bra. Micke kommer att jaga livet ur mig i morgon så det gäller att stå på. 

Mikael Karlsson, körde in på andraplatsen men var inte helt nöjd att ligga 1,2 sekunder bakom Emil.

– Jag var för långt bakom, säger han. Trots att jag hade nya däck körde jag knappt fortare än på testet då jag hade gamla däck. I morgon får jag se till att ta starten.

Kvalet överraskning blev William Nilsson, rallycrossföraren som i år dubblerar med V8 Thunder Cars. När Robert Paulsson brakade Tredjeplatsen är hans bästa tidskval hittills i banracingkarriären.

– Jag är ganska nöjd men jag hade svårt att hitta greppet i kylan men det är ju lika för alla, säger William. Jag körde upp mig från nionde till tredje plats när vi lade på nya däck.

Inför helgens final har fokus riktats mot kampen om tredjeplatsen i mästerskapet. Tre förare slåss om den sista medaljen, Andreas Nilsson, Micke Nyman och norrmannen Stein Frederic Akre. Akre kvalade in som fyra före just Andreas Nilsson. Micke Nyman lyckades inte mäkta med mer än sjunde bästa tid och har en utmaning framför sig i morgon.

Mats Nilsson, Motorcenter i Svalöv, fick sin bästa tid struken efter att ha gasat för fort under gulflagg och halkade ned från fjärde till sjätte plats. Grannen hemma i Billeberga, Conny Brorsson, startar nia. 

I familjen Lundströms brödrakamp blev det Marcus som avgick med segern, för dagen i alla fall. Kristoffer, som har stått över inledningen av säsongen, var en halvsekund efter på en elfte plats. 

Anders Conradzon, Memphis Racing, rundade av fältet på en tolfteplats. 

 

Resultat