Edward Sandström om inhoppet i V8 Thunder Cars

I helgen gjorde Edward Sandström ett inhopp i V8 Thunder Cars för Team Pampas när Västkustloppet avgjordes på Falkenbergs Motorbana. Det blev två tuffa heat för örebroaren med många hårda fajter och bilen såg en aning tillknycklad ut efteråt men Edward var nöjd med sina placeringar, fyra och sexa.

– Ska man vinna måste man stå längst fram eller tvåa, säger Edward som kvalade in som femma och fyra till de båda heaten. 

– I det sista racet gick det fort men timingen när det gällde att komma i position var inte så bra. Jag fick ligga där bak i pensionärstempo.

Det andra heatet höll på att sluta olyckligt för Edward – och teamkompisen Marcus Palnér.

– Jag körde på Marcus, rakt i röven på honom, det var fult av mig… Han snurrade av men kom upp på banan igen så jag släppte förbi honom.

Edward trivdes med att köra för Team Pampas och teamchefen och föraren Christoffer Bergström.

– Det var jättekul att få hänga med Christoffer, han är hängiven och schysst, säger Edward. Det är en bra klass, alla verkar ha kul, och det är en bra bil men den kräver lite tillvänjning för att förstå hur man ska få den att gå fort. Att få ur det där sista kräver lite mer än vad vi hann med den här helgen.