Dubbelt upp för Emil –
men Akre ökar pressen

Det blev två dramatiska heat när V8 Thunder Cars gästade Anderstorp för årets andra deltävling. Trots hård uppvaktning blev det två nya segrar för den regerande mästaren Emil Persson, Bryntesson Motorsport, och han fick ta i ordentligt för att hålla den snabbe norrmannen Stein Frederic Akre, Team Trysil, bakom sig.

– Jag hade en bra fajt med Akre i båda racen, jag fick verkligen kämpa, säger Emil Persson. Jag var snabbare på slutet, det var vår räddning.

Med fyra segrar i årets fyra första deltävlingar har nu Emil gjort ett ordentligt ryck i mästerskapstabellen.

– Det känns skönt, det är bara att fortsätta i samma stil.

Stein Frederic Akre fick med sig två andraplatser hem till Trysil och han är nu tvåa i mästerskapstabellen.

– Det är jag nöjd med, säger Stein Frederic. Jag hade lite problem mitt i racet, plötsligt tappade jag tid, men sedan ordnade det upp sig. Det går att köra fort, vi får försöka hitta en bra plan till Falkenberg för att ta Emil.

Bakom Persson och Akre delade Micke Nyman; Memphis Racing, och Mikael Karlsson på tredjeplatserna i de båda heaten. Micke Nyman hade en rejäl holmgång med Andreas Nilsson i båda heaten, i det första avgick han med segern, i det andra gjorde han en avåkning och halkade ned till sjätteplatsen. Mikael Karlsson lämnade det första heatet i ett moln av däck- och oljerök men kom igen starkt i det andra efter start från sista led.

Andreas Nilsson, Racebil.se, fortsätter att rada upp fjärdeplatser. I premiären på Ring Knutstorp tog han den första, och nu blev det två till. Den första pallplatsen närmar sig med stormsteg.

Rallycrossföraren William Nilsson, Memphis Racing, visade att han börjar bli varm i kläderna även på racerbanan med två femteplatser.

Billeberga-förarna Mats Nilsson och Conny Brorsson hade en resultatmässigt mager helg. Efter att ha blivit uteslutna från det första heatet efter tjuvstart var det bara Mats som kom i mål i det andra. Conny hade problem med en diff och tvingades bryta.

För hemmaföraren Marcus Lundström, Lundström Motorsport, var det en seger att överhuvudtaget komma till start efter att bilen mer eller mindre blev totaldemolerad i premiären. Tillsammans med pappa Bengt och broder Kristoffer hade Marcus skruvat ihop bilen precis lagom till start och belöningen blev en sjunde- och åttondeplats.

Anders Conradzon, Memphis Racing, även han ett offer för startsmällen på Ring Knutstorp, blev det målgång i båda heaten, något som också kan betraktas som en framgång med tanke på omständigheterna.

Falkenbergsföraren Robert Paulsson, Bryntesson Motorsport, hade en helg som började i moll och slutade i ett obestämbart ackord. Han tvingades bryta det första heatet efter att drivlinan gått i baklås och fick köra det andra heatet med en utväxling som gjorde att han inte hängde med på den långa rakan. En tiondeplats var långt under den nivå han har kapacitet för men Robert kan trösta sig med att nästa tävling är hemmabana, den 13-14 juli körs Västkustloppet i Falkenberg och då är det läge för revansch.