Dubbelt Strandberg i tätt Kanonloppskval

Mästerskapsledande Dennis Strandberg visade att formen från säsongsöppningen håller i sig. Efter två segrar senast i Skellefteå i början av juni öppnade han Kanonloppet på Gelleråsen med att vinna kvalet. Dennis startar därmed först i både lördagens Heat 1 och söndagens Heat 2.

– Det känns skitbra, det har varit en lång sommar och jag har kört alldeles för lite bil – då känns det bra att få komma tillbaka på ett svårt underlag, lite regn, lite sol, och bilen funkade jättebra, säger Dennis. Eftersom det verkar funka att vila sig i form känns det bra med ett heat i morgon och ett på söndag, men det kommer att bli tufft. Både Nilsson och Brorsson är snabba här.

Det var inte med någon stor marginal Strandberg tog pole position. Conny Brorsson var näst snabbast, bara två tiondelar bakom, trots att han gick ut på regndäck när kvalet började. Efter ett depåstopp kom han ut och hann precis sätta två snabba varv på torrdäck innan det började regna igen.

Andreas Nilsson hade inte samma tur. Han gick i depå för att släppa ut lite tryck ur däcken precis som regnet började tillta igen. Andreas missade därmed sin bästa chans att utmana om pole position. Dock räckte hans tider till för tredje startposition i morgondagens race.

Fyra blev Tomas Åkerlund, trea i mästerskapet. Tomas går från klarhet till klarhet och var inte mer än halvsekunden efter sin stallkompis Andreas Nilsson. Robert Möller gjorde ett bra kval och slutade femma, strax före helgens inhoppare i V8TC Experience Car, Jonas Lundbergh.

Snabbe dansken Mikkel C hade inte turen med sig. Han laddade på lite för hårt när regnet tilltog och halkade utanför banan. Det blev en försiktig avåkning som inte lämnade några större skador på bilen, men tidsmässigt blev det förstås ett bakslag för dansken.

Helgens första heat på Gelleråsen Arena körs klockan 10.40 i morgon och på söndag avgörs Heat 2, klockan 16.50.

 

Klicka här för kvalresultat!