Det svänger om Andreas Nilsson

Andreas Nilsson

Ingen i världen har kört snabbare på is än Andreas Nilsson. I V8 Thunder Cars-premiären på Mantorp Park gjorde den 29-årige Norrtälje-föraren sin SM-debut i banracing och den här gången fick han svänga åt både höger och vänster.

– Det kändes rätt okej, jag gjorde nån avåkning men det känns som att det ska gå att lära sig köra den här bilen ordentligt, säger Andreas som körde in på en tjugonde och artonde plats i de båda heaten. 

I det första heatet drabbades Andreas av tekniska problem redan i uppställningen före start.

– Vi hade laddningsproblem med generatorn och efter start slutade det ladda helt. Bilen blev slöare och slöare, jag kunde inte använda bromsfläktarna, och jag försökte bara ta mig i mål. När allt slocknade på sista varvet var det bara att bryta.

Till det andra heatet hade Andreas och hans mekaniker fått ordning på problemen.

– Jag hade en dålig startposition och startade nästan sist, fortsätter Andreas. Jag fick en bra start och tog mig förbi ett par bilar. Det gick ganska bra, jag gjorde en fyra, fem skapliga varv och skulle ta mig förbi [Christoffer] Bergström och en av de finländska förarna. Bergström såg mig inte och tryckte mig av banan. Han hade fått svartflagg och jag trodde att han skulle släppa mig men han hade inte sett den, sade han.

Med tanke på att det här var Andreas allra första banracingtävling var resultaten ändå okej. Han visade att han hängde med och framöver ska ingen bli förvånad om han gör anspråk på poängplatserna. För fort kan han köra – han har noterats för den högsta uppmätta hastigheten i världen på is – 339,6 km/h – med sin Audi A4 med 1100 hästkrafter under huven. Men hur gick han från dragracing på is till V8 Thunder Cars?

– Jag känner ju Linda Johanssons pappa Tony och när det stod klart att Linda skulle köra Clio Cup i år var deras bil till salu. Jag provkörde bilen och tyckte det var fränt. Det var en ny riktning i karriären.

Andreas driver Norrtälje Billackering, ett företag med sex anställda. Motorintresset har han med sig sedan unga år då han körde motocross. Sedan blev det att bygga egna bilar och trimma, något som tog sin kulmen med värsting-Audin. I V8 Thunder Cars är det mindre komplicerat. Deltagarna köper eller hyr en bil, alla kör med samma material och ingen trimning är tillåten.

– Jag har höga mål och vill köra i en snabb klass, men jag är ju inte gjord av pengar, säger Andreas och berättar att Audin kunde kosta sexsiffrigt att reparera om något gick sönder.

– V8 Thunder Cars är ett bra koncept där alla kör med samma bilar och det är lätt att tillgå reservdelar. Mina polare är med och hjälper till och händer det något är jag med och mekar. Överlag verkar det vara ett skönt gäng i depån, alla är pigga och glada.

Nästa tävling för Andreas Nilsson är den 10-11 juni på Power Meet i Ljungbyhed.