Debutantkollen inför Jyllandsringen

Årets startfält i V8 Thunder Cars innehåller fyra debutanter, Mikael Karlsson, Micke Nyman (som körde ett race i fjol men som ändå får räknas in bland nykomlingarna), William Nilsson och Conny Brorsson – alla har visat att det går att ta för sig som rookie i klassen.


Mikael Karlsson, Bryntesson Motorsport
Poäng: 96
Placering: 2

Mikael Karlsson, Bryntesson Motorsport, har inte helt oväntat lyckats bäst. Med erfarenhet från Formel 3, nordisk mästare som han är, är det en i grunden välskolad förare som har tagit klivet in i hetluften. Mikael ligger tvåa i mästerskapet och tog sin första seger i V8 Thunder Cars förra tävlingen på Gelleråsen. Utöver det har han fyra pallplatser i bagaget och kan bli en tuff utmanare för mästerskapsledande teamkompisen Emil Persson i årets fyra avslutande heat.

Micke Nyman, Memphis Racing
Poäng: 81
Placering: 4

Micke Nyman tog i år steget på allvar till V8 Thunder Cars efter att ha kört Legends Cup i några år. Där var han en ständig utmanare om placeringarna i toppen och förväntningarna var höga inför årets säsong, i synnerhet som han tog en pallplats i sitt första V8TC-race i fjol när han provade på. Årets säsong har gått från stolpe ut till stolpe in och pallplaceringarna har börjat rada upp sig – tre på raken har det blivit med en säsongsbästa andraplacering senast på Gelleråsen. Även här en uppåtpekande formkurva. Ska första segern komma i helgen?

William Nilsson, Memphis Racing
Poäng: 60
Placering: 6

Rallycrossstjärnan William Nilsson, Memphis Racing, har visat att han är lika snabb på asfalt som på grus. Hans prestationer har skett lite i skymundan men en stadig ström placeringar i topp fem har fört upp honom till en sammanlagd sjätteplats i tabellen och det hade kunnat vara betydligt mer om inte tekniska bekymmer hade hämmat framfarten Framför sig har han Andreas Nilsson, bara nio poäng före och fajten mellan dem båda kan bli något att se fram emot.Conny Brorsson, Team Brorsson
Poäng: 46
Placering: 7

Conny Brorsson, Team Brorsson, måste vara en av de vassaste debutanter som någonsin har satt sig bakom ratten på en racerbil. För här talar vi verkligen debutant! Conny körde sin allra första biltävling på riktigt i årets V8 Thunder Cars-premiär och inledde säsongen med att åka hem med 16 poäng från premiären på Ring Knutstorp. Kloka körningar har givit resultat och kapacitet finns för en pallplats när alla bitar faller på plats. Marcus Lundström, Lundström Motorsport
Poäng: 29
Placering: 11

En tidigare mästare i klassen, då den hette Camaro Cup, kan kanske inte räknas som debutant i strikt mening men Marcus Lundström från Lundström Motorsport måste ändå nämnas i sammanhanget med tanke på att det är några år sedan sist. Efter en olycklig inledning på säsongen med en jättekrasch i premiären har Marcus sakta men säkert börjat få upp farten. Tidsmässigt har avståndet krympt till konkurrenterna och de 29 poäng han har samlat ihop så här långt under säsongen kan mycket väl fördubblas i de fyra avslutande heaten av årets säsong.

Danmarks GP körs på Jyllandsringen, i Silkeborg, den 6-8 september. Förutom att V8 Thunder Cars och MASCOT DTC kör tillsammans bjuds publiken även på TCR Scandinavia och ett stort antal danska klasser som gör upp om äran.