Brorsson och Nilsson på jakt efter Strandberg

Conny Brorsson passerar Andreas Nilsson på Gelleråsen.

Den regerande V8 Thunder Cars-mästaren Dennis Strandberg har radat upp den ena segern efter den andra men vare sig Conny Brorsson eller Andreas Nilsson har gett upp tanken på att jaga ifatt i tabellen. I helgen körs årets fjärde deltävling i V8 Thunder Cars på Scandinavian Raceway i Anderstorp och nu gäller det att stoppa Strandbergs svit på fyra raka segrar.

– Den här helgen fäller vi ut klorna, Strandberg ska få sig en hård match, säger Conny Brorsson som ligger tvåa i mästerskapstabellen, trettio poäng bakom Strandberg.

Om Connys senaste framträdande på Scandinavian Raceway är något att utgå från så lär det gå undan. För två år sedan körde V8 Thunder Cars på just Anderstorp.

– Senast vi var här var jag femma på träningen och det var min andra tävling någonsin, säger han. Jag gillar snabba banor och jag tror att jag har en bättre chans här än vad jag hade på Gelleråsen senast.

Trea i tabellen är Andreas Nilsson, ytterligare trettio poäng bakom Strandberg. Senast på Gelleråsen tvingades han bryta det andra heatet och med sex heat kvar av säsongen att köra gäller det att stoppa Strandbergs segertåg genom att själv stå överst på pallen.

– Det är bara att ge allt, och om Dennis blir stående är det inte långt fram för att vara ifatt i tabellen. Jag kommer att göra allt för att ta heatsegrar.

Andreas ser fram emot helgens tävlingar. Den gamla F1-banan är en favorit och nu vill han byta ut oturen från Gelleråsen till ett par bra resultat.

– Det är en av de bästa banorna vi har i Sverige, en riktig racerbana där det går fort. Det ska bli bli riktigt rolig och jag tror att vi har en bra bil. Det hänger mer på den som kör och att man har lite tur – det vore kul som omväxling.

Det är inte bara Conny Brorsson och Andreas Nilsson som kan stoppa Strandbergs framfart i mästerskapet. Dansken Mikkel C visade upp bra form på Gelleråsen och tog två tredjeplatser trots att han fick starta långt bak efter ett misslyckat kval. Årets debutant, Tomas Åkerlund, teamkamrat med Andreas Nilsson, hör kanske inte till segerkandidaterna men han kan mycket väl plocka upp en eller annan pallplats om toppförarna gör något misstag. Bakom Tomas Åkerlund lurar bröderna Möller, Robert och Peter, som hoppas på en bra poängskörd i helgen.

Helgens tävlingar bjuder också på tre nya namn för året. Veteranen Bengt Lundström, 74 år, gör comeback i mästerskapet för egna teamet Lundström Motorsport. Senast Bengt tävlade på allvar var 2004. Marcus Larsson, 34 år, är en annan förare med förflutet i klassen. Med fyra säsonger Camaro Cup i bagaget från 2009 till 2014 gör Marcus ett inhopp i V8TC Experience Car. I den andra V8TC Experience-bilen sitter Pekka Nyström som hoppas omsätta sin erfarenhet från historisk racing till en trevlig racehelg på Anderstorp.

Tävlingarna på Scandinavian Raceway i Anderstorp är öppna för publik. Sexhundra personer per dag får banan ta in enligt pandemirestriktionerna. Ett fåtal biljetter finns kvar till söndagens tävlingar – om du är sugen kan du klicka här: Anderstorp – Tickster. Förutom V8 Thunder Cars bjuds det på STCC, Formula Nordic, Ginetta GT 5 Challenge, Radical Cup Scandinavia, och inte minst GT4 Series.

Tävlingarna kan också följas via STCC+. Se www.stcc.se för mer information.