Borgar Hansli tillbaka på Mantorp Park

IMG_2077

Upp som en sol, ned som en pannkaka – så kan Borgar Hanslis premiärhelg i V8 Thunder Cars i Skövde summeras. Efter en mycket lyckad kvalinsats där han blev tia slutade helgen utan poäng. I det första heatet gick ett knutkors och i det andra brakade Borgar i hög fart in i Joakim Ahlberg efter den långa rakan. Det blev stora skador på bilarna och Borgar tvingades stå över Anderstorp men han kommer tillbaka till Mantorp Park nästa torsdag den 25 juni.

– Det kändes i revbenen långt efter men det är bra nu, säger han. Jag fick inte stopp på bilen och det blev stora skador. Min bakvagn slog i Ahlbergs bil i sidan och eftersom jag tuppade av tog fronten i när det tog stopp.

Borgar Hansli var inte den enda föraren under helgen som hade problem med att få stopp på ekipaget ned mot hårnålen efter den långa flygrakan och möjligen kan temperaturen på bromsarna ha spelat in men minnena är diffusa efter den våldsamma smällen.

– Jag märkte att det var många som hade problem att bromsa där, det var en hård inbromsning från över 200 km/h till nästan noll. Några klarade att bevara bromsarna, jag kanske inte gjorde det. Om jag bromsade för länge eller för sent vet jag inte, jag var helt borta efter smällen.

Den 39-årige norrmannen Borgar Hansli som numer bor på Ekerö utanför Stockholm började med racing sent i karriären. Efter att ha kört långlopp i tre år gör han i år sin andra säsong i V8 Thunder Cars i det egna teamet som drivs tillsammans med partnern Ariel Atom Sverige. Kvalresultatet i Skövde, där han alltså blev tia bara 0,7 sekunder bakom pole, var ett stort steg framåt.

– Att vi hade så fin fart i kvalet kändes riktigt bra, det är ju ett kvitto på att man står sig i konkurrensen. Det var skittråkigt med det som sedan hände, både för mig och Ahlberg, men nu ska det bli kul att få komma igång igen. Jag fram emot att komma till Mantorp och och det ska bli spännande att få testa den korta slingan. Kvalet i Skövde gick bra och går allt bra på Mantorp kan jag vara med. Allt kan hända.

Nästa stopp i tävlingskalendern för V8 Thunder Cars är den 25 juni på Mantorp Park tillsammans med STCC.

Tider V8 Thunder Cars – Mantorp Park 25 juni*

9.00 – 10.50 Test V8 Thundercars, Clio Cup JTCC, Porsche Carrera Cup
14.00 – 14.20 Kval V8 Thunder Cars
14.30 – 15.50 Race 1 Clio Cup JTCC, Porsche Carrera Cup, V8 Thunder Cars
19.40 – 21.00 Race 2 Clio Cup JTCC, Porsche Carrera Cup , V8 Thunder Cars

*Preliminärt tidsschema

Tabell V8 Thunder Cars

  1. Alexander Graff 97
  2. Stein Frederic Akre 76
  3. Marcus Palnér 42
  4. Mattias Lindberg 34
  5. Andreas Ahlberg 28
  6. Fredric Magnusson 28
  7. Hampus Lindkvist 28
  8. Patric Sundel 24
  9. Erik Stillman 15
  10. Jonas Fors 13