Bäddat för finaldrama på Ring Knutstorp

Dennis Strandberg har två poäng tillgodo på konkurrenterna i kampen om V8 Thunder Cars-titeln, mer än så skiljer inte inför helgens final på Ring Knutstorp – Dennis har 164 poäng mot Freddie Hemborg och Sebastian Arenrams 162 – jämnare än så kan det knappast bli inför en final!

– Det kommer att sluta med att det skiljer mer än två poäng – till min fördel, säger Dennis. Jag är laddad och redo efter helgen som var, nu ska jag komma igen! Men det kommer att bli spännande.

Trots en andra- och en tredjeplats på Mantorp Park senast var Dennis ändå inte nöjd med farten. Freddie Hemborg tog hem segern i det andra heatet och är den av de tre i toppen som såg vassast ut senast. Kommer formen att hålla i sig?

– Jag var snabb på Mantorp men jag har inte varit lika snabb på de andra banorna, säger Freddie. Vi är tre förare som har varit jämnsnabba under säsongen och det kan bli jävligt tajt. Det kommer att bli hårigt och nervositeten är nog ganska påtaglig för oss alla.

Sebastian Arenram som ligger trea i tabellen, på samma poäng som Freddie, tappade mästerskapsledningen efter den senaste deltävlingen på Mantorp Park där han slutade fyra och sexa i de båda heaten.

– Vi har hittat en del grejer i bilen sedan sist och jag känner mig säker på att den kommer att gå bra, säger Sebastian. Förberedelserna är viktiga, att känna att vi har gjort allt vi kan inför tävlingen. Jag tänker inte så mycket på resultaten, försöker bara komma in i en bra zon där jag är fokuserad och det känns bra.

Två förare till. Conny Brorsson och Daniel Andersson, har teoretisk möjlighet att slåss om mästerskapstiteln men det kräver mer eller mindre att ingen av de tre i toppen tar mer än åtta till tio poäng och att Conny eller Daniel tar full pott, det vill säga vinner båda heaten och helst också tar både pole position och sätter snabbaste varv.

Tävlingarna på Ring Knutstorp inleds under fredagen med test och kval, på lördag avgörs var V8 Thunder Cars-titeln ska hamna i de två heat som körs då.