August Krokström tillbaka i V8 Thunder Cars

Raceweek på Kinnekulle Ring
Raceweek på Kinnekulle Ring

Nu är det klar att August Krokström, 22 år från Kinna, kör V8 Thunder Cars i en Chevrolet Camaro för egna teamet Krokström Race Engineering. Premiären sker på Mantorp Park den 5-7 maj då Vårrracet avgörs.

– Det här känns jäkligt kul, säger August. Det är en riktig racerbil med mycket mos under huven och slicks – det här är en utmaning jag har sett fram emot.

Men det är inte första gången August sitter bakom ratten på en V8 Thunder Cars-bil. 2012 körde han en tävling i mästerskapet, som då hette Camaro Cup. Han fick med sig en poäng hem och sedan dess har suget efter att köra i serien hållt i sig.

– Jag har ju kört en del annat emellan, VolvoCupen och långloppsracing i ERCup, men jag har hela tiden haft ett öga på V8 Thunder Cars. Det är en frän bil, hög prestanda men som vi ändå klarar att driva själva.

Och vi, det är pappa Magnus Krokström, en legendar i svensk racing med meriter från STCC och just Camaro Cup bland mycket annat. Nu är alltså Magnus tillbaka i depån som teamchef för Krokström Race Engineering.

– Det är jätteroligt att August ska köra och vi har pratat om detta ett bra tag, säger Magnus. V8 Thunder Cars är en av de bästa klasser vi har i Sverige. Det är bra folk som driver den för deltagarnas bästa och man får en bil som är en riktig utmaning att köra till en vettig budget.

Med 450 hästkrafter under huven blir det mycket effekt som August kommer att få hantera.

– Det här blir helt nytt för honom, det är en urstark bil, med brutal kraft på slicks och det är ingen lätt bil att bemästra samtidigt som den är rolig att köra.

August har tidigare kört andra klasser med framgång. 2014 vann han VolvoCupen och han blev tvåa i Renault Junior Cup 2011. Men August är försiktig när det gäller målsättningen för i år.

– Det är svårt att säga, det ger sig efter premiären, då vet vi var vi står någonstans, säger han. Målet är annars att stadigt förbättra mig – vi får se hur långt det räcker men jag kommer nog att hänga med, det tvivlar jag inte på.