Andreas Nilsson ser fram emot norsk utmaning på Ring Knutstorp

Andreas Nilsson har fått en drömöppning på årets V8 Thunder Cars-säsong. Med två segrar och tre pallplatser har han fått kliva upp på prispodiet i årets alla fem heat. Men det väntar hårt motstånd när Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp avgörs i helgen. Den norske utmanaren Stein Frederic Akre tog två segrar senast i Falkenberg och framstår just nu som den främste utmanaren i titelkampen.

– Jag har alltid vetat att han är snabb men vi sparade lite däck i Falkebenberg sist vi och ska ge honom en riktig utmaning på Ring Knutstorp säger Andreas.

Andreas saknar en seger på Ring Knutstorp, som bäst har han varit trea och det var på finalen i fjol. Ska mästerskapsledningen försvaras lär det inte duga med mindre i år.

– Det har varit lite glest med körning där tidigare år men nu har vi varit nere och testat två gånger och det känns bra att få komma dit.

Andreas debuterade i V8 Thunder Cars 2016 och har tagit stora kliv i utvecklingen som förare under de senaste åren. För två år sedan tog han sin första seger, i fjol slutade han tvåa i mästerskapet bakom Dennis Strandberg.

– Vi har slitit hårt och förbättrat oss lite grann för varje år men nu börjar det bli bra, fortsätter Andreas. Man blir aldrig fullärd och ju snabbare vi kör, desto fler nya utmaningar blir det. Som i Falkenberg, där hade vi lite problem med däcken. Men det är det här som gör det kul med racingen, man lär sig något nytt för varje helg.

Helgens tävlingar, Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp den 22-23 juli, bjuder på ett späckat program med massor av underhållning vid sidan av racingen och på banan är det STCC TCR Scandinavia, Pro Superbike, Legends, V8 Thunder Cars och Radical som lockar med fantastisk racing.

För mer information om Kvällsposten Newsrace, klicka här!