Andreas Nilsson har titeln i sikte – premiär i helgen på Scandinavian Raceway

Med en andraplats från fjolårets V8 Thunder Cars-mästerskap är Andreas Nilsson, Racebil.se, en av förhandsfavoriterna till titeln i år, i synnerhet som den regerande mästaren Dennis Strandberg har tagit klivet över till STCC – men Andreas kommer inte att få något gratis när V8 Thunder Cars ställer det största fältet på startlinjen sedan 2015 på Scandinavian Raceway i Anderstorp i helgen.

– Att vinna mästerskapet är målet men sedan får vi se hur långt det räcker, säger Andreas. Det blir hårdare konkurrens i år. Dennis var snabb men vi var så få deltagare i fjol. Nu är det sexton bilar på startlinjen vilket är kanon.

Bland konkurrenterna finns Team Trysil, det norska teamet med snabbe Stein Frederic Akre i spetsen. Bland svenskarna är förstås fjolårstrean Conny Brorsson en av utmanarna, men det finns fler.

– Norrmännen är starka och Conny är alltid i närheten, vi slåss ofta ute på tävlingarna, säger Andreas. Tommie Eliasson som körde finalen i fjol kommer nog också att vara snabb. De andra har jag sett för lite av för att säga något.

Andreas har sakta men säkert etablerat sig i V8 Thunder Cars-toppen sedan debuten i klassen 2016. Två segrar och tretton pallplatser har det blivit på de fyra fulla säsonger han har avverkat och det har gått stadigt framåt. I år är tanken att Andreas ska ta ett steg till i utvecklingen.

– Jag ska åka lite fortare och inte köra sönder någonting, säger han. Jag hade lite olyckliga problem förra säsongen som jag hoppas slippa i år. Vi har en ny trailer, ett helt nytt depåupplägg så förhoppningsvis ska vi ha lite mer ordning på grejerna.

Med ny trailer och ny teamkompis i form av Håkan Sjöman som ersätter Tomas Åkerlund från i fjol är Racebil.se redo när premiären på Scandinavian Raceway i Anderstorp avgörs i helgen, den 13-14 maj. Programmet toppas av Porsche Carrera Cup Scandinavia och bland övriga klasser, utöver V8 Thunder Cars, märks Porsche Sprint Challenge, Ginetta GT5 Challenge, Formula Nordic och GT4 Scandinavia.