Alexander Graff Årets Idrottsman i Uppsala

Det är inte ofta motorsporten får kliva högst upp på prispallen när det ska delas ut priser för idrottsprestationer men igår hände det när Alexander Graff fick ta emot utmärkelsen Årets Idrottsman i Uppsala för sina insatser i V8 Thunder Cars. Och det var en lycklig racerförare som äntrade scenen i IFU Arena.

– Vad skönt och vad glad jag blev, säger Alexander. Det har regnat in SMS med gratulationer från vänner och konkurrenter från racerbanorna och jag känner mig enormt hedrad av att ha fått den här utmärkelsen.

För Alexander innebär priset också ett lyft, inte bara för motorsporten och dess utövare.

– Det är jättekul för motorsporten som inte är sådär jättestor i Uppland. Att jag får medalj på en så här stor gala tror jag kan bli en isbrytare för sporten. För mig känns det också som att jag genom det här priset får ge lite tillbaka till alla andra som representerar sporter som ofta hamnar i skuggan av de stora folksporterna.

Konkurrensen om utmärkelsen var hård, med både OS- och VM-deltagare bland de nominerade, och det var med andra ord långt ifrån en självklarhet att det skulle gå hela vägen för Alexander.

– Jag kände mig rätt lugn när jag åkte hemifrån, mycket hängde på internetomröstningen och där har jag har ju känt ett starkt stöd från alla motorsportintresserade, men precis innan jag skulle upp på scenen tillsammans med de andra nominerade tänkte jag att det blir nog inte mer än så.

Men det blev det och priset Årets Idrottsman innebär kulmen på ett framgångsrikt år för Alexander Graff. Först SM-titeln i V8 Thunder Cars, han vann också Baltic Cup och nu är han alltså Årets Idrottsman.

– Det är ett fantastiskt 2016 som finns i mitt hjärta, säger Alexander som inte har hunnit fira utmärkelsen ännu.

– Idag var jag uppe tidigt med pannlampa i mörkret och färdigställde ett bygge men ikväll åker jag och flickvännen till Sälen, då ska jag ta det lugnt och verkligen njuta av det här.

Mer om Uppsala Idrottsgala 2016 kan du läsa här: www.unt.se