Akre dubbelsegrare i Västkustloppet

Stein Frederic Akre kan åka hem till Trysil i Norge som den stora segraren i V8 Thunder Cars när Västkustloppet avgjordes i Falkenberg. Akre vann två av tre heat och det hade kunnat blivit ytterligare en pallplats om han inte tvingats bryta efter en avåkning från en tredjeplats i det andra heatet. Efter en försiktig inledning i premiären i Anderstorp klättrar norrmannen nu i tabellen till en andraplats bakom Andreas Nilsson.

– Det var riktigt skönt, nu fick vi köra hårt ända in i mål, det fick vi inte göra i det första heatet, säger Stein Frederic som syftar på Heat 1 som rödflaggades efter en olycka.

– Jag hade lite otur i andra racet då jag snurrade, så det var bra att få avsluta med en seger.

Prispallen i Heat 3, Christoffer Bergström, Stein Frederic Akre och Andreas Nilsson. Fotograf: Richard Ohlin

Mästerskapsledande Andreas Nilsson inledde helgen med att ta tre pole position till de tre heat som skulle köras. Trots att han inte lyckades omvandla någon av dem till en seger var han rätt nöjd med en andraplats och två tredjeplatser. Totalt, med bonuspoäng inräknat för kval och snabbaste varv i två heat, tog han flest poäng av alla och befäste därmed sin serieledning.

– Vi är ändå nöjda med helgen, om det här är vår lägstanivå så är den ändå väldigt hög, säger Andreas. Vi har haft oflyt i varje race. Först en dålig start, ett styrservo som gick sönder, och i det tredje heatet vet jag inte vad som hände, antingen om vi överkörde bakdäcken eller om de är helt slut.

Conny Brorsson kunde göra tummen upp efter en strulig helg som ändå slutade positivt. Bilen är i ordning, Conny tog en seger och nu väntar hemmabanan Ring Knutstorp. Fotograf: Joakim Tärnström

Otursgubben Conny Brorsson, som ju kraschade i kvalet i premiären, körde av i det första heatet i Falkenberg, fick en liten revansch när han tog hem segern i det andra heatet. Visserligen var han bara tvåa över mållinjen men när Christoffer Bergström fick ett tidstillägg då han varit utanför banmarkeringen en gång för mycket kunde Brorsson ta klivet upp allra högst på pallen. I det tredje och avslutande heatet blev det en sjätteplats.

– Vi är glada för segern, nu taggar vi upp för hemmabanan på Ring Knutstorp. Bilen går perfekt nu, säger Conny som tillägger att bromsproblem har varit orsaken till det mesta av bekymren.

Christoffer Bergström, som normalt kör i Porsche Carrera Cup Scandinavia, visade klass när han gästade V8 Thunder Cars. Det blev ingen seger, den försvann med bestraffningen i det andra heatet, men väl två pallplatser, en tredjeplats och en andraplats.

-Fantastiskt, det har varit superkul. Jag är väldigt nöjd med farten i racen.

Prispallen för juniorerna i Heat 3. Från vänster, tvåan Nicke Svensson, segraren Kristoffer Norling och trean Filip Engdahl. Fotograf: Richard Ohlin

Helgens stora utropstecken var annars junioren Nicke Svensson som suddade ut besvikelsen från en misslyckad premiär i Anderstorp genom att vinna två av tre heat i juniorklassen – i det andra heatet fick han till och med ta klivet upp på andraplatsen totalt. Men Nicke var inte den ende junioren som visade framfötterna. Både Kristoffer Norling och Filip Engdahl fortsatte att plocka poäng, så pass att Norling fortfarande ligger med i toppen av tabellen på en tredjeplats, mycket tack vare en fjärdeplats i det sista heatet, vilket också gav honom segern i juniorklassen.

I Super Star-klassen är det hårt i tabelltoppen med fem förare inom tjugo poäng. Christoffer Bergström bärgade flest poäng av alla och tog sig upp på andraplatsen bakom Conny Strandberg. En annan Conny – Brorsson – avancerade till tredjeplatsen, före Ronny Olsson och Per-Olof Selerup.

Nästa tävling körs på Ring Knutstorp, den 22-23 juli, tillsammans med STCC. Då väntar en spännande fortsättning på mästerskapet.

Klicka här för alla resultat!

Mästerskapsställning