Tredje raka för Strandberg!

Dennis Strandberg tog sin tredje raka seger i V8 Thunder Cars och stärker sin mästerskapsledning efter lördagens race i Kanonloppet på Gelleråsen. Dennis utmanades under första halvan av heatet av en snabb Andreas Nilsson, men halvvägs in i loppet började luckan dem emellan växa.

– Jag visste att Andreas hade ett övertag i däcken i början, han med sina nya och jag med mina gamla. Jag visste att det gällde att hålla emot i början så kommer däcksituationen jämna ut sig efter ett tag. Sedan fick jag en lucka och jag kunde anpassa min hastighet och köra smart. Det är bara att ta den fjärde raka i morgon också.

Andreas Nilsson hade siktet inställt på att utmana Strandberg från tredje startruta. Han tog Conny Brorsson i starten och satte sedan upp jakten på Strandberg.

– Det var ett kul race, Bra fart i början och tänkte att jag skulle pusha Dennis till ett misstag men han är för säker. När däcken började gå varma fick jag backa av. I morgon kör vi om det igen!

Dennis Strandberg, följd av Andreas Nilsson, Conny Brorsson och Mikkel C.

Den sista pallplatsen togs av dansken Mikkel C. som startade sist efter att ha åkt av på fredagens kval. Mikkel gjorde en bra start, tog två placeringar direkt i starten och sedan blev det en spännande fajt med Conny Brorsson om tredjeplatsen.

– Vi hade en riktig kul fajt, Conny är en riktig fajter, en oförutsägbar och spännande förare och det gillar jag. VI kom lite för nära varandra och jag snurrade nästan, men vi höll oss båda kvar på banan. När han sedan bromsade på sig var det långt upp till de andra.

Efter sin avåkning körde Conny Brorsson upp sig till fjärdeplatsen genom att ta sig om blivande femman i racet, Tomas Åkerlund, på vägen. Robert Möller slutade sexa och gamle STCC-veteranen Jonas Lundhberg blev sjua.

 

 

Resultat – Gelleråsen

Mästerskapstabell